top of page
Søk

IshusIshus

Slike ishus ble kalt patenthus. Steinmurene står igjen langs kysten og minner oss om at Nesodden og Frogn var store som produsenter av naturis. Jeg tegner ishusene etter foto. Ishusene var av tre og råtnet fort. På utsiden var det mengder med stokker som støttet husene. De er ikke tegnet.

Ingen ishus er bevart.

Det er nyttig å kunne tegne for å vise hva som var, og som nå er borte. Det sto tett med ishus langs kysten av indre Oslofjord. På denne tiden av året ville det fra 1850 til 1914 vært livlig virksomhet med å laste isblokkene på 150 kg om bord i gamle seilskip og etter hvert noen dampskip. Om sommeren var prisen på is i London god. Det meste av isen gikk dit.


Ishus på Parrstranda i Drøbak


68 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page