top of page
Søk

Gruvene på SproDe er spennende å gå inn i en hule. Besøk feltspatområdet på Spro. Her er det planlagt en lekker by med flotte bygg i mange varianter. Men grotten skal få være som den er. Og historien om produksjon av naturis fra alle isdammene i området er planlagt fortalt i et egnet moderne museum her. Gruveinngangene i fjellet innbyr til noe hemmelig.

Som et eventyr! Om sommeren er området ved Oslofjorden her flott, med en marmorlignende strand. Det er rødlig lys feltspat med mye glimmer (kråkesølv). Det er registrert 21 ulike mineraler i Sprofeltet. Feltspat ble fraktet til Polen, hvor mineralet ble knust til pulver og brent til glasur i keramikk. Inne i hulen når du fram til et opplyst rom, og det er stille. Lyset fra et hull i taket i gruven lyser som i en katedral. Det er et lite vann i bunnen, og vi hører lyden av drypp ned i vannet. Akvarell: Str. 19 x 25 cm. https://www.facebook.com/FormOgFarge/

Ved å like denne siden på FB, får du se en ny akvarell med historier til hver dag.


48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page