top of page
Søk

HusmannsplassHusmannsplassen Langen ligger under gården Havsjødalen i Frogn. Tegningen viser denne stua som har typisk utseende på ei husmannsstue. Det var mange av dem i Frogn og på Nesodden. De fleste er bare navn på kartet og kanskje noen ruiner i terrenget. Gjennom husmennene kunne bonden på gården utnytte jord som lå for langt unna til at det var hensiktsmessig å drive den selv. Husmannskontraktene ga husmannsfamilien bolig, arbeid og litt jord. Men ble det uenighet, var det lite husmannsfolket kunne oppnå. De var eid av gårdsbonden sin. De fleste steder opphørte husmannsvesenet fra 1900 og fram til 1930. Fra 1928 fikk husmennene lovfestet rett til å innløse sine husmannsplasser og få dem matrikulert.

Akvarell: 25 x 16 cm.


21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page