top of page
Søk

HavsjødalenNordre Frogn har en dal som skjærer seg gjennom landskapet fra Bunnefjorden til Oslofjorden. Jeg har malt Havsjødalen, som er den vestre delen. Jeg sitter på den sydlige siden av dalen og ser i retning nord. Nordre Hallangen gård eier store skogsområder her. Skogsdrift har vært og er en viktig næring i dette landbruksområdet. Fagerstrandveien følger foten av åsen. Den røde bygningen er en sag. Den er ikke lenger i bruk. Nå blir tømmeret levert til større selskap og hentet med tømmerbil. Gjennom dalen renner Hallangsbekken. For 8000 år siden sto vannet 50 m høyere enn nå. Det var steinalder, og det bodde folk tett i tett oppover i dalen. Vannet stømmet gjennom sundet, og Nesoddhalvøya var en øy. Akvarell: Str: 26 x 18 cm.


11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page