top of page
Søk

Gjennom historienJeg er interessert i lokalhistorie. Når jeg for eksempel lytter til foredrag om steinalderfunnene i Havsjødalen, noterer jeg og lager skisser av mest mulig av det som blir formidlet. Man glemmer jo så fort. Arkeolog og steinalderspesialist Axel Mjærum holdt foredrag på Follo Museum i april 2017. Han fortalte at Vinterbro og Havsjødalen viser utrolig rike funn. Han fortalte at man finner hasselnøtter der det har vært boplasser. Det var en kystkultur. De første funnene var på Nøstvedt (ved Vinterbro). Derfor kalles kulturen nøstvedtkulturen. Hadde de første funnene vært gjort på Glenne i Frogn, som har store mengder funn, blant annet mange såkalte nøstvedtøkser, ville kulturen fått navnet glennekulturen. Hele Hallangspollen er rik på funn. Jeg synes det er godt å ha kunnskaper om historien på steder i nærområdet mitt. Da blir turene rikere. Jeg går og tenker på alt som har vært. Det er en slik stemning jeg har vært i da jeg malte denne akvarellen med motiv fra Hallangspollen. Akvarell: Str. 18 x 25 cm.


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page