top of page
Søk

UtsiktJeg kunne si hvor jeg var da jeg malte denne akvarellen, men det blir litt søkt. Røsslyng i forgrunnen, en dal eller vann i mellomgrunnen og en ås eller en øy i bakgrunnen. Gran, furu og einer overalt. Røsslyng ble kåret til Norges nasjonalblomst av nitimens lyttere i 1976. Dette til tross for at den er vanlig i Europa, Vestasia og Nordafrika. Når den blomstrer, er den veldig iøynefallende. Kontrasten mellom det rosa rødfiolette på blomstene og den dype grønnfargen på bladene er vakker. Røsslyngen blomstrer lenge og dekker store felter. De kan bli opptil 50 år. Det er flott utsikt i naturen de aller fleste steder. Det gjelder bare å legge merke til det. I urtekildens planteleksikon står det at planten ikke er legemiddel, men den brukes mot utallige plager. Den kan benyttes av personer som er selvsentrert, selvopptatt, snakkesalige og ensomme. (Hvis du er både snakkesalig og ensom, har du avgjort et problem!) Akvarell: 19 x 26cm


23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page