top of page
Søk

Høna og eggetPå Søndre Digerud gård har de høns. Der kjemper tre haner om elleve høners gunst. Hvordan det ender, får vi vite ganske snart. En av hanene må jages med kost. Den går løs på alt og alle for å beholde makta. Det er fare for at denne maktsyke hanen snart ender i fryseren. Høna på bildet heter Tom, forteller ungene på gården. Etter at den kom ut av egget, vokste den seg stor på kort tid, og alle trodde det var en hane. Derfor fikk den navnet Tom. Så var det en dag at Tom begynte å legge egg, fine blågrønne egg. Og siden har den vært en god egglegger. Men hva med navnet? Man bytter ikke navn uten videre. Det har med identitet å gjøre. Så høna heter fortsatt Tom! Det er veldig trivelig på gården. Jeg er vokst opp der. Det blir flere og flere dyr på gården. Den skal drives som en barnas gård. Jeg gleder meg til å tegne mer der. Minstemann av tre brødre heter Emil. Det passer bra. For å være på gården med denne gjengen av folk og dyr, minner om filmene om Emil i Lønneberget. Akvarell: 16 x 22 cm.


30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page