top of page
Søk

KamphanerKamphanene heter Batman, Hane og Kylling. De kjemper om ledervervet over elleve høner på Søndre Digerud gård. Batman har en kongelig verdighet over seg med et giftig blikk. Han poserer i sin fargeprakt som en påskedekorasjon. Hane er alltid på vakt og går løs på alle. Skal man inn i hønsegården, må man bruke kosten som skjold. Det er Hane som vurderes henrettet og deretter plassert i gårdens fryser, klar for en bedre søndagsmiddag. Kylling er nettopp blitt kjønnsmoden. Han bruser med fjøra og hopper på nærmeste høne, biter henne i nakken og utfører sin kjærlighetsakt så fjøra fyker. Mens jeg malte de tre en times tid, var dette noe som utspilte seg rett foran øynene mine. Kylling eier ikke skam! To høner ligger for tiden og ruger på egg. Da får de i være i fred fra sine tre elskere en stakket stund. Akvareller av haner: hver på ca. 15 x 15 cm.


23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page