top of page
Søk

Kulturminner på SproVi gikk fra Søndre Spro brygge sydover på kyststien. Dette partiet med merket sti er usedvanlig vakkert og proppfullt av kulturminner etter produksjonen av is. Det er små hus, brygger, vann som strømmer ut fra hull under oretrær, fundamenter fra store ishus, gamle oppbygde veier etter frakt av tømmer og isblokker. Fantasien settes i sving. Tenk om vi kunne se film fra tiden da det var full aktivitet i området! I 1998 hadde entusiaster et stort arrangement på en av isdammene på Spro. Det var 3000 mennesker som møtte opp og stor suksess. I Amta var det en serie om denne tiden, som jeg har lest. Det var interessant. Det skal være snakk om å lage et moderne lite museum ved den planlagte byggingen av rundt 450 boliger, molo, båthavn og næringsvirksomhet i steinbruddene på Nordre Spro. Det er jeg glad for. Vår nære historie med istrafikken som var viktig for Frogn og Nesodden fortjener stor oppmerksomhet. Veldig mange har forfedre og formødre som hadde arbeidet i denne virksomheten. Sporene i terrenget er lette å lese, bare man har kunnskaper. Spro er et ypperlig sted for å vise dette, som studier i naturen og som attraksjon i et moderne lite museum. Akvarell: 20 x 27 cm.


44 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page