top of page
Søk

Hva er pene juletrær?Grantrær ser nokså like ut på avstand. Når det skal velges ett tre til årets juletre, er det annerledes. Da er nesten ikke noe bra nok. En løsning er å kjøpe et plastikktre som er helt symmetrisk og pent. Det er mange som har meninger og argumenter omkring dette. Jeg liker å ha med grantrær i akvareller. Først maler jeg bakgrunnen. Deretter tar jeg en spiss pensel som jeg dypper i ulike naturfarger og maler buede linjer som krysser hverandre, slik at det ser ut som om de ligger bak hverandre. Slik blir det rom i bildet. Til slutt dypper jeg en spiss, spenstig og litt våt pensel i ulike grønnfarger og tegner grantrær slik: En rett stamme, oppoverpekende smågreiner øverst, vannrette greiner lenger ned og nedoverbøyde greiner nederst. Og som avslutning dypper jeg en bred pensel i farger som passer som mose og gress og stryker noen penselstrøk i forgrunnen. Dette blir pene grantrær.


8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page