Søk
  • Hilde Degerud Jahr

Lysstripen i PantheonLyset som strømmer gjennom åpningen i toppen av kuppelen på Pantheon i Roma blir synlig som en lysende oval som beveger seg på innerveggen etter hvert som timene går. Er det fuktig luft samtidig, ser man selve lysstripen. På skissen står jeg i søylegangen som er ved inngangen. Da bygningen første gang ble reist i år 27 før Kristus, var det et romersk tempel viet til alle guder (derav navnet: pan = alle; theon = guder). I år 609 ble bygningen omgjort til en Mariakirke. For at vannet som regner inn i bygningen gjennom hullet i taket, skal bli drenert bort, er gulvet svakt buet med høyeste punkt i senter og hull i gulvet flere steder.


5 visninger

Formogfarge.no © 2019 av Christopher Salvesen 

Østskogen 3             92637310

  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon