top of page
Søk

KeiserenglefiskPå akvarium er min favoritt englefisk. De er levende kunstverk i sterke, klare farger. Denne arten av englefisk kalles keiserenglefisk. Som barn ser den ut som fisken til venstre. Som voksen ser den ut som fisken til høyre. Litt av en forvandling! Metode: Jeg har sett etter foto og skåret ut disse to keiserenglefiskene i linoleum. Der man skjærer i platen med spesielt egnede kniver, blir det hvitt når man valser inn farge på platen og trykker det på hvitt papir. Jeg har først trykket silhuetten av fiskene i lyseblå farge. Da blir den lyseblå fargen synlig der jeg har skåret vekk linoleum og trykket oppå. På den lille fisken har jeg skåret vekk noen striper både på den platen jeg trykker silhuetten fra og den mørkeblå platen jeg bruker for å trykke oppå den lyseblå silhuetten. Da blir det hvite papiret synlig som her. På den store fisken er det ikke skåret vekk noe fra den lyseblå silhuetten. På noen av trykkene har jeg lagt på ekte bladgull på det gule feltet som viser keiserkronen.


17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page