top of page
Søk

Mindas kaféGårsdagens skitur gikk til Mindas kafé på Dalsmåsan i Nordre Frogn. Den ser ikke så imponerende ut i dagens hyttemålestokk. Her er verken innlagt vann eller elektrisitet. Men stedet har andre unike kvaliteter. Jeg gikk strekket fra Stupinn til Rørmyr. Frognmarkas venner har lagt ut anbefalinger på mange fine turer på sin hjemmeside www.frognmarka.no Jeg møtte stiansvarlig i Frognmarkas venner, Trygve Gulliksen, på min skitur. Han hadde kjørt opp løype med maskin sammen med en venn i Frognmarkas venner i 7 timer dagen i forveien. TUSEN TAKK for innsatsen. Denne turen i sol med store mengder snø vil jeg aldri glemme! ---- Alle kan nå bruke Mindas kafe. Innenfor døra, vist på akvarellen, er det tørr ved til ovnen inne. På den andre siden av koia er det inngang til et lite, koselig rom med et lite vindu med utsikt til skog og myr. Stedet er blitt en populær bålplass for turfolket i Frogn og på Nesodden. ---- Organisasjonen Frognmarkas venner har på dugnad satt i stand denne historisk koia. Kaféen til Dahlsmosen torvstrølag a/s ble brukt til bevertning for bønder fra nær og fjern som kom med hest og slede for å hente torvstrø vinterstid. Torvstrø ble brukt til å strø i fjøset. Minda servert ertesuppe og flatbrød. Hun bodde på en liten plass i nærheten. Det kom godt med å tjene litt penger, selv om det ikke var særlig mye. Dette var rundt 1930. Det ble skåret ut mye torv på myra om sommeren. Denne ble lagret i enkle torvhytter for tørking. To hytter står igjen på Glennemåsan, like i nærheten.


299 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page