top of page
Søk

Skjærereir på LindebråtenSkjæra hekker i hele Norge og har sterk tilknytning til bebyggelse. Paret bygger et overbygd, stort og rundt kvistreir med en eller to innganger fra siden, som oftest i et tre. Reirbyggingen starter gjerne i siste halvdel av februar, og det tar rundt 40 dager fra første kvist til reiret er ferdig. Skjæra er blant våre mest intelligente fugler og har som eneste fugl bestått speiltesten. Den forstår at det er seg selv den ser i speilet. Jeg har hørt at de stjeler blanke gjenstander. Kanskje det er for å speile seg litt. De er jo så vakkert pyntet i sort og hvitt med metallglans i det sorte. Jeg tror de trives ekstra godt på Nordre Lindebråten med vid utsikt over store flater og mange fine gamle hus og trær. Nå skal de i gang med nybygg av reir. Antagelig holder det med å bygge videre på dette vi ser på akvarellen. Ingen grunn til å flytte, synes jeg.


23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Panda

Banan

bottom of page