top of page
Søk

MestringsgledeDet er 11 gullmedaljer til Norge hittil i vinter-OL. Herlig! Vi er interessert i sport og koser oss med å se gledesutbrudd når idrettsstjernene våre vinner gull. Mestringsgleden er ekte, og de som vinner, har jobbet hardt i tillegg til å ha gode gener og stort støtteapparat. Mestringsgleden trenger vi alle. Og det ligger mye livsglede i å få til det vi kjemper for. Det kan være veldig forskjellige arbeidsoppgaver. Det kan være å kunne gå når du er ett år eller er i trening etter en ulykke. Det kan være å finne veien tilbake etter at livet har gått dårlig av en eller annen grunn. Det kan være å greie enkle ting i hjemmet selv om man er bevegelseshemmet eller veldig gammel. For meg er det for tiden blant annet å lage bilder og finne passende tekst til bildene, som er en utfordring og stor glede for meg hver dag. Jeg husker et sitat som jeg festet meg ved da jeg gikk på gymnaset i Oslo. Det var forresten Aars og Voss. Skolen lå der det nå er SAS-hotell på Holbergs plass i Oslo. Det var vår klasseforstander dr. phil. Magnus Mardal som siterte Henrik Wergeland: "Klag ikke under stjernene over mangel på lyse punkter i ditt liv!"


12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Panda

Banan

bottom of page