top of page
Søk

Blå anemoneNå er det levert anemoner til blomsterbutikkene. Coronaria (bukettanemone) er populær og veldig fin å male som akvarell. Den produserer en blomst med store fargerike kronblader i hvitt, rosa, rødt og blått. Den er dyrket svært lenge. Allerede i det gamle Egypt, Mesopotamia, India og Kina var plantekunnskapen ganske betydelig. Men botanikk som vitenskap finner vi først hos grekerne. Den som har brakt orden og klarhet i plantesystematikken, er svensken Carl Linnaeus, senere adlet under navnet von Linné (1708–78). Han innførte binær nomenklatur (hver planteart får to internasjonalt gyldige navn; det første er slektsnavnet, det siste er artsnavnet, f.eks. Anemone nemorosa, norsk navn: hvitveis, kvitsymre. Nemorosa betyr "som vokser i lunder". Om et par måneder er lundene hvite av anemoner. Vi har noe å glede oss til!


30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page