top of page
Søk

Snøkjøring på Digerud 11. mars 1907Serien av bilder som Axel Wiborg tok 11.mars 1907 ser ut til å være en beskrivelse av virksomheten på Digerud for å produsere isblokker for eksport. Dette bildet fra Axel Wiborgs private album viser snøkjøring. Prisen på isblokkene varierte med etterspørsel og kvalitet. Det gjaldt å ha god beregning på hele virksomheten, fra snømåking til juridiske avtaler med mottaker når lasten ankom til London. Axel Wiborg hadde kontoret for kundebehandling i Oslo. Administrasjon av arbeidet på Digerud skjedde fra Søndre Digerud gård, hvor Axel Wiborg bodde. Bildet er ikke så skarpt, men vi ser store snømengder og en mann med hest som arbeider med å kjøre vekk snø fra isen. Den skulle holdes ren. Barn hadde jobben med å fjerne møkk og urin som lå på snøen og isen når hestene gjorde fra seg. Det var så viktig at alle samarbeidet for å skaffe fram isblokkene, at unger ble sendt på denne type arbeid framfor å gå på skolen.


13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page