top of page
Søk

Islasting i SønderstøaFor 111 år siden i dag 7. mars ble dette fotografiet tatt av iseksportør Axel Wiborg. Vi ser islastingen fra en annen vinkel sammenlignet med bildet jeg viste i går. Det er litt oppoverhelling på sklia for å stoppe isblokkene før de plasseres om bord. For at lasten ikke skulle bevege seg underveis til London, ble det lagt trestokker og tynnere treverk som støtte. Ble det forlis, var både treverket og isblokkene lettere enn vann, og fløt. Det har nok reddet mange fra drukning. For dessverre var det ofte forlis på denne farefulle reisen med is fra Oslofjordområdet til fjerne havner. Jeg kjente Axel Wiborgs sønn Thor Wiborg og Thors sønn Bjørn Wiborg. En gang Bjørn og kona Else var på besøk hos oss, fikk jeg skanne bildene (som er vist her) fra Axel Wiborgs private album. Rettighetene til å bruke bildene for andre skjer ved henvendelse til museene hvor de originale fotoglassplatene ble gitt. Jeg får bruke bildene til det jeg skriver om istrafikken knyttet til virksomheten på Digerud.


61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page