top of page
Søk

Vasking av isblokker i SønderstøaIseksportør og fotograf Axel Wiborg har tatt bildet av skipene Fidelio og Ringfond i Sønderstøa. Det skal lastes isblokker. Vi ser bildet nordover fra fjellknausen ovenfor den lille stranda syd i bukta. Stranda er om sommeren favorittbadeplassen for mange i dette området. Den ligger lunt og fint til. Trekonstruksjonen vi ser til høyre i bildet, er nær vaskeplassen for isblokker. Steinmuren for dette er der fremdeles og ser ut som om det skulle ha vært et ishus der. Ishuset har ligget litt lenger opp fra stranda. Den lange muren for dette er tydelig. Det er bygget et hus midt inne på flaten hvor ishuset har stått. Det var en stor jobb å vaske isblokkene før de ble sendt ut på treplankene mot båtene. Det var om å gjøre å få vekk løs masse, blader og annet som var fastfrosset i isen. Robåtene i forgrunnen har vært nyttige når trossene skulle festes og som hjelpebåter når seilskutene skulle inn og ut av bukta. De solide fortøyningsboltene på fjellene står her fremdeles.


51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page