top of page
Søk

Roser og livets mysteriumRoser har en helt spesiell stilling i vår kultur. Einar og jeg begynner å trekke fram noen av uttrykkene. For eksempel "dans på roser". Hva betyr det? Umiddelbart høres det vidunderlig deilig ut, men etter nøye overveielse kan det ikke være noe godt. Hva med alle tornene man får i føttene? Vi tror det er bedre å leve enkelt. Livet trenger ikke å være rosenrødt. Vi har det bra likevel! Hestehov og alle de gratis markblomstene er fine de også. Snart skal vi ut og botanisere. Men roser er praktfulle. Og på mange måter nr.1. God påske! Det er forresten ekkelt å tenke på lidelsene i legenden/historien om Jesus på korset. Med en tornekrans full av skarpe pigger tredd ned på hodet. For mange mennesker er påskens innhold å prøve å forstå hva korsfestelsen innebærer. Jeg hører med til dem som tillater meg å forbli undrende livet igjennom. Jeg trenger ikke å forstå, fordi jeg syns det er for mye forlangt.


23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Panda

Banan

bottom of page