top of page
Søk

SpiralformSpiralformen er mye brukt i ornamentikk. Jeg har sett mange elever tegne spiralformer som dekor i margen på skolebøkene. Om det er for å øve seg i tegning, eller om det er gjort av kjedsomhet, vet jeg ikke. Jeg har en mistanke om at det er det siste. Da jeg var tegnelærer på grafisk linje på Oppegård videregående skole på 80-tallet, hadde jeg 8 timer hver uke med frihåndstegning på grunnkurset. De lærte mye i løpet av skoleåret. Det var fantastisk inspirerende å kunne gå i dybden på dette faget med 15 interesserte ungdommer rundt 18 år. Det er minnet om denne rike tiden som inspirerer meg til å holde tegnekurs på Digerud grendestue hver torsdag. Interessen for frihåndstegning er limet i dette miljøet. Jeg stortrives med det! Mestringsglede er stikkordet. Og "øvelse gjør mester".


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page