top of page
Søk

AkvariumJeg liker "å tenke" med form og farge.

Denne skissen har jeg laget på Malta akvarium 2017. Fiskene svømmer selvfølgelig rundt omkring. De viser seg fram forfra, fra siden og bakfra. Her ser vi en piraja. Dens knivskarpe tenner og underbitt advarer oss mot å stikke fingeren ned i akvariet. I et område kan man også se fiskene svømme over oss! Flott. Jeg skriver, tegner og maler raskt. Einar tar bilder og noen ganger film med mobilkameraet sitt. Da kan vi studere "dagens fangst" senere. Jeg kaller det å tenke med blyanten. Hva er brystfinner? Kan fiskene blunke? Hvordan beveger finnene seg? Osv. Det er mange ting å lure på. Einar har skrevet en mattebok som heter "Hvorfor det?". Han mener at skolen hadde vært bedre hvis man var mer opptatt av å være nysgjerrig, enn å lære som om det fortsatt handler om å kunne salmevers utenat. Jeg er enig med ham i dette. I tillegg tror jeg at det er skissering som burde være mer vanlig i alle skolefagene.


11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page