top of page
Søk

Sjøhest og befruktningDet er mange merkelige vesener i et akvarium. Sjøhesten er ett av fineste, syns jeg. Ikke rart at den er blitt et fabeldyr og er med i kunst fra mytologi fra middelhavslandene. Havets guder rir på sjøhester hvor hodet er hest og bakkroppen fisk. Jeg ser hvordan den vifter i raske bevegelser med finnene for å bevege seg. Halen kan være solid forankret på bunnen. Hunnen plasserer eggene hos hannen. Hannen oppbevarer eggene i magen til han spytter dem ut som bittesmå ferdige drager. For å få til dette er det greit å ha en lang snute med en bitteliten munn ytterst. Når det er mye eksperimentering med forskjellige måter å få til befruktning hos mennesker på, er det imponerende med sjøhestens metode. Men jeg tror ikke denne metoden lar seg gjennomføre hos vår dyreart.


33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page