Søk
  • Hilde Degerud Jahr

Sjøhest og befruktningDet er mange merkelige vesener i et akvarium. Sjøhesten er ett av fineste, syns jeg. Ikke rart at den er blitt et fabeldyr og er med i kunst fra mytologi fra middelhavslandene. Havets guder rir på sjøhester hvor hodet er hest og bakkroppen fisk. Jeg ser hvordan den vifter i raske bevegelser med finnene for å bevege seg. Halen kan være solid forankret på bunnen. Hunnen plasserer eggene hos hannen. Hannen oppbevarer eggene i magen til han spytter dem ut som bittesmå ferdige drager. For å få til dette er det greit å ha en lang snute med en bitteliten munn ytterst. Når det er mye eksperimentering med forskjellige måter å få til befruktning hos mennesker på, er det imponerende med sjøhestens metode. Men jeg tror ikke denne metoden lar seg gjennomføre hos vår dyreart.


13 visninger

Formogfarge.no © 2019 av Christopher Salvesen 

Østskogen 3             92637310

  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon