top of page
Søk

Koffertfisk er ikke penDenne fisken er bemerkelsesverdig kantete, har bittesmå svømmefinner og ser litt klønete ut der den svømmer. Da bil-ingeniører tok kontakt med forskere innen biologi og hydrodynamikk for å finne inspirasjon til en ny, energieffektiv og sikker bil var det få som forventet at denne raringen skulle dukke opp som kandidat. Men opphavet til Mercedes-Benz konseptbil Bionic Car er faktisk den gule koffertfisken. Teksten ovenfor fant jeg på nettet. Jeg hadde tenkt til å skrive om at koffertfisk har inspirert designere til å lage dekor på kofferter. Men at den har inspirert bilbransjen, forbauser meg. Det er morsomt å se på de forskjellige gulgrønne fiskene svømme sakte rundt i akvariet. Pene er de ikke, men desto mer sjarmerende!


24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page