top of page
Søk

Levende historie på Gulbjørnrud
Leif Gulbjørnrud var guide på husmannsplassen Måren da Frognmarkas venner hadde den årlige turen tvers over halvøya. Vi var nær 60 turdeltagere som gikk fra Digerud brygge til Brevik brygge med mange guidere i sving. Leif er 87 år og fysisk sprek og med klar hukommelse. På bildet lengst til høyre er vi på husmannsplassen Gulbjørnrudbråten mer enn to generasjoner tidligere. Bestefaren Ludvik og faren Henry er blant dem på bildet. Vandring kalles et system som blir vist på bildet. Trestokken ble trukket rundt av hest, en eller to. Så var det tannhjul og overføring til et system i låven hvor kraften ble overført til for eksempel hakkelsmaskin. Leif forteller at det var han som ofte måtte gå bak hestene, runde etter runde, og passe på at de ikke stoppet. Leif forteller like naturlig om dette som om skogsdriften har holder på med nå. Mitt motto er: snakk med de gamle. "De gamle vet mest!"


85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page