top of page
Søk

Tilfeldigheter?Vi besøkte familie på øya Rossø nær Strømstad. Jeg gikk alene ut i den lyse sommernatta med malesaker. Jeg vandret tilfeldig til brygga ved butikken og malte dette motivet. Klokka var ca 05. Det kom en syklist som begynte å prate. Han sa at han pleide ta et bad her på denne tiden av døgnet. Det var første gang han hadde sett folk her så tidlig. Han fortalte at han var skotsk-norsk og hadde hatt en Colin Archer redningsskøyte. Jeg sa at en god venninne hadde hatt en slik båt. Båten hennes het Guri Malla. Hva, sa han, det kan ikke være mulig! Den båten har jeg reparert i Skottland da Catherine Schou, som eide båten, var på seilferie fra Norge til Skottland. Han kjente altså min venninne, som også er fra Skottland. Begge bor nå i Norge. Han hadde seilt båten tilbake til Norge sammen med henne. Jeg har også seilt båten sammen med Catherine. Han jeg møtte, heter Brian Macleod. Nå er begge båtene for lengst solgt. Seilingen over Nordsjøen var på 90-tallet. Jeg tror ikke at dette ble styrt ovenfra, men er det ikke rart at tilfeldighetene er så merkelige??? Det er da man sier: "Det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder."

Einar, som er matematiker, sier at det er helt usannsynlig at det ikke fra tid til annen skjer noe som er helt usannsynlig.


29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page