top of page
Søk

BarkebuaI et ellers øde område langs fjorden her på Digerud er det en eneste hytte. Den heter Barkebua. Jeg tror det har vært et skur/en bu med redskaper for å barke eiketrær her. Barken har blitt rodd over til Husvik i Drøbak. Der var det garveri. Seilskutene barket seilene barkrøde. Stoffet i eikebarken har impregnerende virkning. Det ble brukt på fiskegarn, fiskesnøre, tauverk og som sagt, seil. Seilene kunne legges utover stranda til tørk. Dette er kvalifisert gjetning fra min side. Jeg tar gjerne imot kommentarer som drøfter om dette er en sannsynlig virksomhet på et sted som dette. Det er veldig bratt nedover lia, med tydelige hulveier. Det vokser mye eik i området. Og stedet heter Barkebua. Vet noen mer om denne type aktivitet rundt århundreskiftet (1900 og før, kanskje lenge før!)?


45 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page