top of page
Søk

HåøyaSøndre del av Håøya var et forsvarsområde med militære anlegg. Det er i Frogn kommune. Nå er det et naturreservat og ikke lenger militært område. Det er laget en vakker merket tursti som går på langs over høydedraget. Man kommer til det høyeste punktet i Frogn kommune på 230 meter. På akvarellen ser vi innover fjorden. Digerud med Barkebua er markert med vei ned til fjorden. Denne veien er ikke synlig, det er bare en hulvei gjennom skogen ned til denne fredelige og øde stranda som jeg har omtalt tidligere. Vi er i havørnens rike her i bratthellingen på øyas østre side. Askholmene ligger mellom Digerud og Håøya. 9.april 1940 sank Blücher her og ligger på dypt vann. Skipsvraket er fredet. Overlevende kom seg i land på Askholmene og på Digerud. 400 druknet. I bakgrunnen ser vi Askerlandet. Det er varmt, fredelig og idyllisk på Håøya nå. En perle for friluftsfolket. Ser man på området ovenfra, er det et grønt område over Håøya, over Nesoddhalvøya mot Bunnefjorden. Det arbeides med å lage merkede stier i hele dette området. Det er til uvurderlig glede for kommende slekter som bosetter seg rundt indre Oslofjord.


17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page