top of page
Søk

SkarphellaDen bratte bakken i retning fra Drøbak ned mot bunnen av Havsjødalen kalles Skarphella. Den er fryktet av bilister på vinterføre. Historien forteller om nytten av området for frakt av tømmer og isblokker. Huset på toppen heter Skydsrud. Her var det hvile og servering for arbeidsfolk, samt foring og drikke for hest. Lenger ned lå sagbruk og noen gårder. Om sommeren kom seilskøyter inn i denne lange trange fjordarmen av Oslofjorden for å hente isblokker fra ishusene. De lå tett i tett langs hele indre Oslofjord like før 1900. Mesteparten av isen skulle over Nordsjøen til London. Nå ser vi restene av denne viktige eksporten fra Norge ved de store steinmurene i passe høyde fra vannkanten. Blodstorkenebb i forgrunnen lyser opp med sin intense rødfarge nå som den gang. Hele bukta er tett av takrør, Norges største gras. Stengelen ble brukt til å ha på taket av ishusene. Hallangspollen er vakker og stappfull av interessant historie.


67 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page