top of page
Søk

Hetthulldammen byggesHetthulldammen på Digerud ble laget i 1899. Fotografiet nederst ble tatt av iseksportør Axel Wiborg. Han bodde på Søndre Digerud gård da dette bildet ble tatt. Wiborg bygde mange av dammene på Digerud. Digerud var sentrum for virksomheten hans på slutten av karrieren før juni 1918. Jeg malte en akvarell fra samme sted i sommer. Fordi det er så tørt, er det lite vann i dammen. Om sommeren, mens iseksporten sto på, tømte man dammen gjennom en sluse nederst i demningen. Slam som lå igjen i bunnen, ble fjernet. Ren is kommer fra rent vann. Stubber og lignende vi ser nå, kan være fra tiden da dammen ble bygget. Tre holder seg lenger under vann enn over vann. Nå minner stubber og grener om tiden som var, og de gir en litt trolsk stemning.36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page