top of page
Søk

Frakt isblokkene før de smelter!Om sommeren var prisen på isblokkene god. Derfor oppbevarte spekulantene, som iseksportørene ofte ble kalt, isen lengst mulig i ishus utover sommeren. Problemet var selvfølgelig issmelting! Jeg har malt en akvarell hvor jeg har brukt foto som utgangspunkt for deler av bildet. Vi ser isrenner ut til en seilskute som lastes med isblokker. I bakgrunnen ser vi en fullastet isskute seile ut fjorden. To ishus ser vi på en odde øverst til høyre. De lå tett i tett langs Oslofjorden. På rampen i forgrunnen jobber en sjauer med å vaske isblokker. Isfuten til venstre i bildet vurderer størrelsen på isblokkene. Det skal registreres antall og hvem som skal ha betaling for hver blokk. Det hastet med alt, før isen smeltet!


18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page