top of page
Søk

Nidarosdomen og Toccata av BachLørdag kveld kl 22.00 var det orgelkonsert i Nidaros domkirke. Det ble en stor opplevelse, med to unntak: 1. En godt voksen dame satt og nikket med hodet slik man ofte gjør på jazzkonserter, bare med enda større bevegelser, og ikke alltid i takt med musikken. Det var veldig forstyrrende. 2. Kanskje også organisten lot seg påvirke av denne damen? Da han til slutt spilte det mektige Toccata av Bach på Nidarosdomens største orgel, var alt perfekt, inntil han gikk over til å modernisere stykket med å lage ragtime av det. HUFFAMEIEN. Det var nesten nok til å miste godfølelsen. Jeg syns Bachs mesterverk er noe av det beste av orgelmusikk. Å tulle med dette verket er nesten blasfemisk for meg. (Håper ikke det er tegn på at jeg er i ferd med å bli gammel og gretten!)


10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page