top of page
Søk

Livets gangJeg har laget en akvarell med motiv fra 1887. Det er min morfar Albert og hans søster Helga. De vokste opp på den frodige halvøya Frosta nær Trondheim. Jeg skriver om slekt. Det er ikke fotografier fra denne tiden. Derfor dikter jeg bildene. Min oppvekst var som dette. Jeg var fire år yngre enn min storebror Tom. Det var fint å ha en storebror å se opp til. Sort-hvitt-fotoet er av min mormor, min grandtante Helga med meg på armen, og min bror Tom foran. Bildet er tatt i 1953. Vi vokste opp på landet, stedet heter Bråtan og er kårbolig for Søndre Digerud gård. Onkel Kåre står høyt oppe på stigen og maler huset. Han var sønn av Albert (på det malte bildet) og hans kone Alvilde (mormor, til venstre på fotografiet). Jeg tror aldri jeg har følt meg mer trygg enn på armen til tante Helga. Og mange andre barn har fått være trygge hos Helga. Albert døde i 1938. Helga døde i 1976.28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page