top of page
Søk

Hva reiste de fra?Vi vet at familien vår dro fra Frosta til Christiania og etter hvert til Ås og Nesodden rundt 1900. Hva reiste de fra, hva hadde de med seg, og hvorfor dro de? Jeg vil gi mitt svar i dagene fremover. Albert lærte fiske av faren Bernt. Han var fisker og drev jordbruk. Kunne ikke Albert, Helga og moren Anna overtatt da Bernt døde? Bernt var husmann. Det vil si at han ikke eide stedet de bodde på. Det var bruk under en annen gård som var større. Gården gikk tilbake til storgården ved dødsfallet. Da ble det ikke noen arv etter Bernt, tror jeg. Når vi har spurt Helga om hvorfor de dro, har hun svart at det var "svart hav" disse årene. Det vil si at det var lite fisk å få. Da var de uten hjem og uten jobb.


14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page