top of page
Søk

Felles historieBildet er fra 1972. Jeg er på tur til Søndre Digerud gård sammen med min gode venn og tegnelærer, Thor Wiborg. Han hadde også bodd på samme gård, for han var sønn av den berømte iseksportør Axel Wiborg, som kjøpte gården i 1895 for å drive isdrift i stor stil på Digerud. Hvorfor de flyttet fra Digerud er en dramatisk historie. Den kan du lese om i boka mi. Selv om vi ikke kjenner så mange, har vi ofte felles historie. Isdriften er en slik felles historie. Når jeg blar i boka "Isdrift i Frogn" sammen med noen, har vi ofte mye å snakke om. Det er mange som har hørt om noen i sin familie eller kjenner til isdrift på forskjellig vis. Jeg hører gjerne flere fortellinger. Einar og jeg skal skrive en mer omfattende bok om temaet sammen med Frode Gjertsen. Han skrev mye om isdrift i Nesodden og Frogn for 20 år siden i Amta. Vi gleder oss til å lage denne boka. Kanskje noen har flotte fotografier som vi kan bruke?


29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page